Haber

AB Komisyonu Başkanı: Küresel Zorlukların Üstesinden Gelmek için Çin ile Çalışmaya Hazırız

PEKİN, 7 Nisan (Xinhua) — Çin Başbakanı Li Qiang, Pekin’de AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile bir araya geldi.

Perşembe günü gerçekleştirilen görüşmede Li, Çin’in Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerine her zaman stratejik ve uzun vadeli bir perspektiften baktığını ve geliştirdiğini, Avrupa’nın entegrasyon ve stratejik bağımsızlık süreçlerini teşvik ettiğini ve ayrıca AB’nin aktif rol oynamasını desteklediğini söyledi. Uluslararası bağlantılarda. verdiğini söyledi

Çin Başbakanı, iki tarafın kapsamlı stratejik ortaklığa bağlı kalması, karşılıklı saygı ve kazan-kazan anlayışına dayalı iş birliğini sürdürmesi, Çin-AB bağlarının sağlam ve istikrarlı büyümesini desteklemesinin yanı sıra dünya barışına daha fazla inanç ve ivme kazandırması gerektiğini söyledi. refah.

Çin ve AB’nin pek çok ortak çıkarı paylaştığını ve ikili işbirliğinde güçlü bir dirence ve potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Li, Çin’in reform ve dışa açılma politikasını derinleştirmeye devam edeceğini, bunun da Avrupa’dan gelen şirketlerin gelişimi için geniş bir alan sağlayacağını söyledi. ve diğer ülkeler ve ayrıca yüksek kaliteli kalkınmayı desteklemek. kararlı olduğunu söyledi.

Li, Çin-AB kapsamlı stratejik ortaklığının 20. yıldönümünü yeni bir başlangıç ​​noktası olarak almak, her düzeyde temasları yeniden başlatmak, orta Çin-AB toplantısına hazırlanmak ve karşılıklı siyasi güveni artırmak için AB ile çalışmaya hazır olduklarını kaydetti. ve işbirliği için öncelikleri belirleyin.

AB Konsey Lideri von der Leyen, Çin’in AB için son derece önemli olduğunu ve iki tarafın çıkarlarının birbiriyle son derece bağlantılı olduğunu söyledi.

Von der Leyen, AB’nin üst düzey ekonomik ve ticari diyaloğu güçlendirmek, karşılıklı pazarları açık tutmak, ekonomi ve ticaret, gıda, sağlık, yeşil kalkınma ve fikri mülkiyet savunması gibi alanlarda işbirliğini derinleştirmek ve ortaklaşa ele almak için çaba göstermesi gerektiğini söyledi. iklim değişikliği ve diğer küresel zorluklar. Uluslararası topluluğa liderlik etmek için Çin ile çalışmaya hazır olduğunu ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu